Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 21.6 g
- Vetten
- 10.2 g
- Verzadigd vet
- 6.4 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 303.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1hod.
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1hod.
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min