Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 50 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 80 g Speckwürfel
- 1 Spritzer Apfelessig
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1126 kJ / 269 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Eachtlengsuppe
45min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 Min
Eiernockerl
30min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Käsenockerl "Tricolore"
50min
Butternockerl
40min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Leichte Käsesuppe
25 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Liptauer
15min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h