Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 50 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 80 g Speckwürfel
- 1 Spritzer Apfelessig
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1126 kJ / 269 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 min
Almkäsesuppe
25 min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Butternockerl
40min
Bröselknödel
40min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.