![Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland) Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C499A25-67A0-4E09-AED9-C0CDFE1C92A5/Derivates/DE609687-2744-4024-98E9-5DA00BC7A5CC.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g Wasser
- 400 g Blattspinat, frisch, grob geschnitten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Feta, in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 4 rohe Garnelen, große (Gambas), küchenfertig
- 8 Blätter Filoteig (200 g)
- 1 - 2 TL Sesam zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2114 kJ / 505 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 2.8 g
Alternatieve recepten
Auberginen-Schiffchen
1 Std. 15 Min
Empanada Gigante
1 Std. 15 Min
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50 Min
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1 Std.
Ziegenkäserollen mit Chilisauce
1 Std. 10 Min
Gefüllte Poulardenbrust auf Rotwein-Spinat
1 Std.
Krabben-Päckchen
35 Min
Cannelloni mit Artischocken und Tomatensauce
1 Std. 35 Min
Bolitos in Tomatensauce
1 Std.
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 Std. 25 Min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1 Std. 15 Min
Garnelencurry mit Topinambur
45 Min