Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinata
- 1000 g di carne di manzo (girello intero) in un unico pezzo
- 750 g di vino rosso corposo (tipo Barolo)
- 4 chiodi di garofano
- ½ cipolla rossa a metà
Brasato
- 1 gambo di sedano a pezzi (3 cm)
- 1 carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 100 g di lardo a cubetti (0.5 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 pezzo di stecca di cannella
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
Polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 4217 kJ / 1008 kcal
- Eiwitten
- 64.9 g
- Koolhydraten
- 88.4 g
- Vetten
- 46.3 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vitello tonnato
25h 30min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Manzo all'olio con polentina bianca
3 godz.
Polenta taragna
1h 15min
Pizzoccheri
50min
Ossobuco alla milanese
1h 10 min
Cassoeula
1h 25 min
Stracotto di manzo in umido
1 Std. 30 Min
Brasato con salsa alle mele e brut
2h 30min
Capriolo alla valdostana
1 Std. 45 Min
Polenta e bruscitti
2 godz. 20 min
Polpette milanesi (Mondeghili)
55min