Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 700 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
of 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę - 30 g masła
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Eiwitten
- 11.1 g
- Koolhydraten
- 69.3 g
- Vetten
- 20.2 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 511.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Makaron z dynią i jarmużem
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1h
Risotto z dynią i szpinakiem
35min