Risotto z dynią i szpinakiem

Risotto z dynią i szpinakiem

4.2 77 beoordeling
Voorbereiding. 15min
Totaal 35min
1 porcja

Ingrediënten

  • 20 g sera parmezan
    20 g sera grana padano
  • 100 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
    100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 70 g ryżu do risotto np. arborio
  • 25 g białego wina, wytrawnego
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porcję

Natrium 471 mg
Eiwitten 14.2 g
Calorieën 2097.7 kJ / 501.4 kcal
Vetten 15.8 g
Vezels 2.8 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraten 71.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...