Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
20
g sera parmezan
of 20 g sera grana padano -
100
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej na kawałki
of 100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki - 20 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 70 g ryżu do risotto, np. arborio
- 25 g białego wina, wytrawnego
- 250 g wody
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 40 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2097.7 kJ / 501.4 kcal
- Eiwitten
- 14.2 g
- Koolhydraten
- 71.6 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 471 mg
Alternatieve recepten
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 Min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 Min
Dyniowe ragout z ryżem
45 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Sałatka z dynią i serem feta
30 Min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 Std. 5 Min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 Min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 Min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min