Sauerkraut

Sauerkraut

4.8 6 beoordelingen
Voorbereiding. 40min
Totaal 96u.
6 Portionen

Ingrediënten

Vorbereitung und Fermentation
  • Weißkohl in Spalten (siehe Tipp)
    800 g
  • Wasser
    1000 g
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Kümmelsamen (optioneel)
    2 g
  • Salz
    25 g
Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Kümmelsamen (optioneel)
    3 g
  • Öl
    50 g
    50 g Schmalz
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    400 g
    400 g Apfelsaft
  • Lorbeerblätter
    2
  • Pimentkörner
    5
  • Wacholderbeeren
    4

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 Portion

Natrium 1319 mg
Eiwitten 2 g
Calorieën 460 kJ / 110 kcal
Vetten 9 g
Vezels 3.6 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraten 9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...