Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter

Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter

4.1 36 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u.
4 Portionen

Ingrediënten

  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Cognac
    20 g
  • Wacholderbeeren
    5
  • Pimentkörner
    8
  • Nelke
    1
  • Thymian, getrocknet
    2 geh. TL
  • Majoran, getrocknet
    3 geh. TL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Hirschrücken sehnenfrei
    800 g
  • Öl
    2 EL
  • Panko
    20 g
  • Butter davon 50 g in Stücken, 30 g weich,100 g kalt, in kleinen Würfeln (2 cm)
    180 g
  • Kakaonibs
    20 g
  • Eigelb
    1
  • Röstzwiebeln
    20 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Speisestärke
    3 TL
  • Wasser
    3 EL
  • geriebene Orangenschale
    ½ TL
  • Orangensaft (optioneel)
    20 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken (5 mm)
    30 g
  • Wildfond
    200 g
  • Kirschkonfitüre
    130 g
    130 g Wild-Preiselbeeren

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 Portionen

Natrium 1742 mg
Eiwitten 76 g
Calorieën 4226 kJ / 1010 kcal
Vetten 58 g
Vezels 5 g
Verzadigd vet 32 g
Koolhydraten 39 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...