Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
TM6 TM5 TM31

Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy

4.3 (8 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
  • 95 g unsalted butter, diced
  • 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
  • 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
  • 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
  • 3 Tbsp olive oil
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 20 g plain flour
  • 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
    of 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 600 g frozen mixed vegetables

Voeding
per 1 portion
Calorieën
5228.1 kJ / 1249.5 kcal
Eiwitten
72.4 g
Koolhydraten
54.4 g
Vetten
81.8 g
Verzadigd vet
28.5 g
Vezels
10.7 g
Natrium
1208.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten