Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Eiwitten
- 72.4 g
- Koolhydraten
- 54.4 g
- Vetten
- 81.8 g
- Verzadigd vet
- 28.5 g
- Vezels
- 10.7 g
- Natrium
- 1208.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 Min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10min
Carrot and Sesame Burgers
1h 15min
Grape and Cava Trifle
4 Std. 30 Min
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
15 Std. 55 Min
Dairy-free Seafood Risotto
45 Min
Chicken Nuggets with Pickle Mayo Dip
1h
Roasted Cauliflower Houmous
30 Min
Sous-vide Fillet Steak with Peppercorn Sauce, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 30min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Beef Burger with Melting Cheese Centre
45 Min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min