Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Eiwitten
- 72.4 g
- Koolhydraten
- 54.4 g
- Vetten
- 81.8 g
- Verzadigd vet
- 28.5 g
- Vezels
- 10.7 g
- Natrium
- 1208.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10 min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Ham, Egg and Chips
30 min
Tropical Smoothie
5min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Herbes de Provence
5min
Sandwich Bread
3 Std.
Fairy Cake Bouquet
1u. 50min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5min
Pork Belly, Steamed Broccoli and Sesame Rice
1h
Gluten-free Coffee and Walnut Cake Traybake
1h
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min