Valse kippenpoten met kaas en mayonaise dip
TM6 TM5 TM31

Valse kippenpoten met kaas en mayonaise dip

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

  • 70 g bloem
  • 70 g broodkruim
  • 4 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
  • 300 g water
  • 200 g aardappelen, geschild, in blokjes (1,5 cm)
  • 4 kippenbouten, zonder vel
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in kleine stukjes
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprika, zoet
  • 150 g mozzarella, in blokjes
  • olie om te frituren

Mayonaisedip

  • 200 g zonnebloemolie
  • 40 g rode ui
  • 1 ei
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl sriracha saus
  • 2 snuifjes peper
  • 3 snuifjes zout
  • peterselie, vers gehakt, voor de garnering

Voeding
per 1 portie
Calorieën
4732.4 kJ / 1131.1 kcal
Eiwitten
62.3 g
Koolhydraten
38.5 g
Vetten
81.3 g
Verzadigd vet
20.9 g
Vezels
2.9 g
Natrium
1828.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten