Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zaczyn pszenny (dzień 1.)
- 70 g wody
- 70 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 5 - 15 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
- 60 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 60 g wody
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 470 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 2 łyżeczki soli
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 270 g wody, zimnej
- olej, do natłuszczenia
- skrobia ziemniaczana, do oprószenia
- 5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 352 kJ / 84.1 kcal
- Eiwitten
- 2.8 g
- Koolhydraten
- 16.9 g
- Vetten
- 0.4 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 180.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14h
Chleb pszenny na zakwasie
12 Std.
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Chleb codzienny na zakwasie
12 Std.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48sa 20 dk
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb drwala
24u. 30min