Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 100 g rode uien, in vieren gesneden
- 10 g olijfolie
- 500 g lamsgehakt, laag v.g. (5-10%), in stukken
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl granaatappelsiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gemalen koriander
- 1 - 1 ½ tl gedroogde chilivlokken, naar eigen smaak
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren, grof gehakt
- 6 vellen filodeeg
- 3 el boter, gesmolten
- 2 el sesamzaad
- 300 g volle yoghurt
- 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 616 kJ / 147 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Natrium
- 189 mg
Alternatieve recepten
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1sa 15 dk
Valse kippenpoten met kaas en mayonaise dip
Geen beoordelingen
Avocadosap met dadels
5 Min
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1 godz. 5 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16h
Curryketchup
30 min
Volkoren pitabrood
Geen beoordelingen
Gratin van gezouten kabeljauw (bacalhau)
Geen beoordelingen
Keftedes (gehaktballen)
Geen beoordelingen
Lamsspiesjes
Geen beoordelingen
Pudding met aardbei en peer
Geen beoordelingen