Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)

Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)

4.7 13 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 1u. 40min
8 parts

Ingrediënten

  • 225 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 180 g de sucre en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 œuf
  • 500 g d'abricots frais coupés en morceaux
  • 20 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 50 g de cassonade
  • 30 g de beurre et un peu pour le moule
  • 3 abricots frais coupés en deux
  • 4 blancs d'œufs
  • 125 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à soupe de liqueur d'amande type Amaretto
  • 10 g de citron confit coupé en brunoise

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 part

Natrium 160.4 mg
Eiwitten 9.9 g
Calorieën 2076.6 kJ / 495.4 kcal
Vetten 23.3 g
Vezels 4.1 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraten 58.9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...