Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 225 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 180 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 500 g d'abricots frais, coupés en morceaux
- 20 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 50 g de cassonade
- 30 g de beurre, et un peu pour le moule
- 3 abricots frais, coupés en deux
- 4 blancs d'œufs
- 125 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type Amaretto
- 10 g de citron confit, coupé en brunoise
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2076.6 kJ / 495.4 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 58.9 g
- Vetten
- 23.3 g
- Verzadigd vet
- 9.9 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 160.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Cake aux fruits secs
2h
Gâteau aux poires et noisettes
1h 35min
Cannelloni aux crevettes et fenouil
1sa
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Petits paniers abricots et pistaches
20 Std.
Tarte au coing
50 Min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 Min
Tarte fine aux pommes
2 Std. 25 Min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10 min