Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

4.6 21 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 30min
2 portions

Ingrediënten

Green salad
  • cucumber sliced (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rocket salad leaves
    40 g
  • fresh spinach leaves
    40 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 - 3 sprigs
    2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • red onion halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground coriander
    ¼ - ½ tsp
  • white vinegar
    1 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • sugar
    2 - 3 pinches
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Poached eggs and assembly
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic clove
    ½ - 1
  • Greek yoghurt
    250 - 300 g
  • salt
    4 - 6 pinches
  • eggs
    4
  • water
    1500 g
  • vinegar
    50 g
  • oil for greasing
    1 dash
  • butter
    3 tbsp
  • ground smoked paprika
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tsp
  • ground sumac (optioneel)
    ½ tsp
  • microgreens (optioneel)
    2 - 4 tbsp
  • white toast bread toasted, for serving
  • fresh dill leaves only, for garnishing

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 903.3 mg
Eiwitten 25.8 g
Calorieën 2769.8 kJ / 662 kcal
Vetten 51 g
Vezels 3.5 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraten 26.5 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...