Compatibele versies
Terrine de carnes com foie gras e chutney de figo e vinho do Porto
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 300 g fígado de pato p/ foie gras, fresco ou congelado (descongele 5 horas à temperatura ambiente)
- ½ c. chá de pimenta da Jamaica em pó
- 3 c. chá de sal
- 1 c. sopa de licor armagnac
- 150 g figos secos
- 350 g bacon entremeado, em fatias
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 450 g carne de porco picada
- 350 g carne de frango picada
- 150 g natas
- 40 g brandy
- ½ c. chá de pimenta, mais q.b. p/ temperar
- 50 g pistácio s/ casca e s/ sal ou c/ sal
Chutney de figo e vinho do Porto
- 100 g cebola cortada em metades
- 400 g figos cortados em quartos
- 200 g açúcar
- 100 g vinagre de vinho branco
- 2 pitadas de canela em pó
- 100 g vinho do Porto
- 1 c. chá de pimenta, mais q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de flor de sal
- 1 c. chá de pimenta-da-Jamaica em grão
- 20 g mistura de rebentos
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 1673.6 kJ / 400 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 26.9 g
- Vetten
- 23.9 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 763.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Geleia de pimento
1h
Massa de pizza napoletana
Geen beoordelingen
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10 dk
Soufflé de manga com creme inglês de coco
1h
Torta de chocolate
Geen beoordelingen
Menu: Sopa de legumes e Almôndegas com couves-de-bruxelas
1h
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Granizado de gin e pepino
45min
Canja com limão
1h
Gelado de natas e figo
8ωρ.
Doce de ruibarbo
50 min
Tartes com creme de amêndoa
40min