Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Betutu Paste
- 120 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 30 g Indonesian red spice paste, room temperature
- ¼ tbsp ground black pepper
- 1 ½ tsp salt
- 30 g red bird's eye chillies
- 4 cm sand ginger
- 2 tsp shrimp paste
- 1 tbsp coconut oil
Betutu Chicken
- 1 whole free-range chicken (approx. 600 g), feet and neck removed
- 5 fresh kaffir lime leaves
- 1 banana leaf, blanched or wilted over open flame (approx. 40 cm x 50 cm)
- 800 g water
- 40 g toasted peanuts, unsalted (see tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3386 kJ / 809 kcal
- Eiwitten
- 55 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 61 g
- Verzadigd vet
- 20 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 1053 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sweet And Sour Condiment Sauce
40min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Indonesian red spice paste
45min
Carrot Torte
1h 10min
Rainbow Choux Buns
1h 25min
Croissants
16 Std.
Beef Rendang
Geen beoordelingen
Wholemeal pide
1 godz. 35 min
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
51 Std. 50 Min
Black Glutinous Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 25min
Spiced pork terrine
24h
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50min