Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lebkuchenteig
- 370 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 2 Eier (Größe M)
- 250 g Rohrohrzucker
- 50 g Honig
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllung und Lebkuchen backen
- 80 g Haselnüsse, geröstet
- 120 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (Softpflaumen)
- 240 g Powidl
- 25 g Rum
- 1 Ei, verquirlt
Schokoglasur und Fertigstellung
-
350
g Schokoglasur-Drops
of 350 g Kakaoglasur-Drops
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 324 kJ / 77 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 7 mg
Alternatieve recepten
Osternest aus Germteig
2h
Kokosbusserl
25h
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 Min
Florentiner mit Mürbteig
1 Std. 20 Min
Rumschnitten
50 Min
Omas Hausfreunde
45 Min
Fruchtecken
1 Std. 20 Min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 Std. 30 Min
Kaffeekrapferl
2h
Dotterbusserl
50 Min
Linzerkipferl
1 Std. 10 Min
Eisenbahner
2 Std. 30 Min