Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 150 g Milch
- 60 g Zucker
- 30 g frische Germ
- 100 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl, glatt
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen (z. B. Graumohn aus dem Waldviertel)
- 280 g Milch
- 30 g Rum (optioneel)
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 100 g Powidl
- 100 g Rosinen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Fertigstellung und Glasur
-
Rapsöl
of Kokosöl zum Einfetten - 1 Ei, verquirlt
- 2 - 3 geh. EL Staubzucker
- 2 TL Zitronensaft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2060 kJ / 492 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 48 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45 min
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Nusskipferl
2h
Heidelbeerschnecken
2 Std. 30 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Apfelschlangerl
2h
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Sonntags-Striezel
2h 15min