Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 250 g Milch
- 50 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 20 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt und ggf. 1-2 EL mehr für den Teig
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
Mandelfülle
- 250 g Mandeln
- 80 g Wasser
- 120 g Zucker
- 20 g Orangensaft
- 10 g Honig
Glasur und Fertigstellung
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 2 EL Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 150 g Staubzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1110 kJ / 265 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Heidelbeerschnecken
2h 30 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3h 40min
Nussbeugerl
1j 55 menit
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30 min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min