Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Milch
- 50 g Zucker
- 15 g frische Germ
- 120 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Dinkelmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 300 - 350 g Heidelbeeren, frisch (siehe Tipp)
-
Rapsöl
of Kokosöl zum Einfetten - 8 EL brauner Zucker
- 4 geh. TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Zitronensaft
- 90 g Staubzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1237 kJ / 295 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 20 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Gedrehter Mandelkranz
2 Std. 20 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Waldviertler Mohnschnitten
2 Std.
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
3h
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4 Std. 30 Min
Obstkuchen
1 godz.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1sa 10 dk
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1sa 35 dk
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min