Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Shortcrust Pastry
- 1 oz sugar
- 1 lemon
- 2 oz unsalted butter, softened, in pieces
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla bean pod, seeds only
- 1 pinch salt
- 4 oz all-purpose flour
Custard Cream
- 3 gelatin sheets (approx. 2 g each)
- cold water, to soak
- 14 oz whole milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 oz all-purpose flour
- 2 tsp corn starch
- 1 pinch salt
- 3 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- 9 oz mascarpone
- 1 tsp vanilla sugar (see Tip)
Strawberry Sauce
- 2 oz sugar
- 2 oz water
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
- 9 oz fresh strawberries, halved
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1474.9 kJ / 352.5 kcal
- Eiwitten
- 6.6 g
- Koolhydraten
- 35.9 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 148.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Brazilian Limeade
10min
Tiramisu
5h 20 min.
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25min
Rosé Cream Puff Pastry
3 Std. 30 Min
Crunchy Seed Sticks with Bacon and Cheese
35min
Homemade "Velvety" Cheese
4h 40min
Chocolate Malted Milkshake
15min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15 min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 Std. 40 Min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10min
Crème Caramel
3 Std. 50 Min