Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 80 g Milch
- ¼ Würfel frische Hefe (ca. 10 g)
- 1 TL Zucker
- 130 g Weizenmehl
- Wasser, lauwarm, zum Bedecken
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Stück Zitronenschale
- 1 Stück Orangenschale (ohne das Weisse) (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 60 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- ½ Würfel frische Hefe (ca. 20 g)
- 30 g Orangenblütenwasser (siehe Tipp)
- 450 g Weizenmehl
- 1 Prise Salz
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt
- 100 - 150 g kandierte Früchte, gemischt, in kleinen Stücken, nach Geschmack
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker (mit etwas Wasser befeuchtet)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1268 kJ / 303 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Vanillekipferl
1h 30min
Brioche
9 Std. 30 Min
Scharfe Truten-Kebabs
1h
Crêpeteig
1h 15min
Blaubeer-Glace-Schaum
10 Min
Focaccia mit Cherrytomaten
2h
Vollkorn-Fladenbrot
2 godz. 30 min
Apfel-Lebkuchenmännchen
1h 5min
Pizzateig
49 Std. 30 Min
Samichlaus-Bänze
2 godz. 10 min