Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Makaron
- 160 g cebuli, pokrojonej w 2-3 mm krążki
- 40 g mąki pszennej
- 100 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 400 g ziemniaków, woskowych (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
- 450 g wody
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g makaronu, suchego, typu macaroni
- 2 łyżki masła
Mus jabłkowy i wykończenie
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 - 40 g cukru
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 3642 kJ / 874 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 92 g
- Vetten
- 45 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zapiekanka makaronowa
45 Min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 Std. 15 Min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 dk
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 dk
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1sa
Lasagne z czerstwego chleba
1h 45min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1sa 30 dk
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1h 35min
Kluski z czerstwych bułek
35 dk
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 dk
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Podhalańskie moskole
1sa