Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu brązowego
- 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry, bez ości
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g musztardy Dijon
- 20 g musztardy francuskiej
- 40 g octu jabłkowego
-
80
g oleju z pestek winogron
of 80 g oliwy z oliwek - 100 g rukoli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2128 kJ / 508 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 429 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1 godz.
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min