Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 chalota
- 1 pé de alecrim, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 70 g bacon em cubos
- 30 g azeite
- 350 g lentilhas cozidas, escorridas
- 400 g batata-doce cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 1 c. sopa de caldo de legumes caseiro
- 900 g água
- 150 g massa tipo ditalini
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 4 c. sopa de vinagre balsâmico
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 2018.8 kJ / 482.5 kcal
- Eiwitten
- 16.8 g
- Koolhydraten
- 69.3 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 11.5 g
- Natrium
- 0.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sopa de feijão com legumes
45min
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 Std.
Sopa de lentilhas e abóbora
5 Std. 20 Min
Estufado de lentilhas e castanha
1 Std. 40 Min
Sopa de lentilhas e acelgas vermelhas
40min
Sopa de batata e cogumelos secos
30 Min
Sopa de lentilhas com almôndegas de bulgur
1 Std. 40 Min
Sopa picante de lentilhas vermelhas e tomate com batatas recheadas a vapor
55 Min
Sopa de couve-flor e frango
40min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40min
Canja com cenoura e ervilhas
1 Std.
Sopa de lentilhas, grão-de-bico e kale
1 Std. 30 Min