Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry sauce
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp water
- 20 g vegetable oil
- 2 onions, cut into thin slices
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp black peppercorns
- 3 dried bay leaves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tbsp curry powder
- 400 g apple cider vinegar
- 200 g light brown sugar
- 1 tsp sea salt
Fried fish
- 100 g plain flour
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 eggs
- vegetable oil, to deep fry
- 600 g hoki fillets or flaky white fish of choice (approx. 6 fillets or pieces - see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1647.2 kJ / 393.7 kcal
- Eiwitten
- 22.4 g
- Koolhydraten
- 55.2 g
- Vetten
- 8.3 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 418.2 mg
Alternatieve recepten
South African curry mince
45min
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min
South African yellow rice
20 Min
Pumpkin fritters
35min
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Curry pork sosaties
24u. 30min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25min
Curried green beans
40min
Chicken à la king
40min
Mealie bread
55 min