Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
- 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
of 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - water, to fill a bowl
- ice cubes
- 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
- 2 oz white wine
- 3 garlic cloves, cut in halves
- 2 tbsp lemon juice
- 2 pinches lemon zest, grated
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, for garnish
- 1 pinch sea salt flakes, for garnish
- Voeding
- per 4 portion
- Calorieën
- 2380 kJ / 569 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 31 g
- Verzadigd vet
- 19 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
New England Clam Chowder
45 Min
Pineapple Carpaccio with Pink Sorbet (TM6)
20 Min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1h
Crawfish Omelet with Holy Trinity Tomatoes
40min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1h
Slow Cooked Oxtail
8h 20 min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1h
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1h
Tuna Tartare
40min
Shrimp and Crab Stack
25min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40min