Apparaten en accessoires
Lemon meringue tart
Voorbereiding. 25min
Totaal 2u. 30min
8 slices
Ingrediënten
Pastry
-
sugar100 g
-
almonds30 g
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing200 g
-
flour340 g
-
egg1
-
salt1 pinch
-
1 tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 ½ tsp
Lemon filling
-
sugar150 g
-
lemon zest only1
-
egg1
-
egg yolks4
-
freshly squeezed lemon juice110 g
-
butter, unsalted cut in pieces100 g
Meringue topping
-
sugar160 g
-
egg whites4
-
salt1 pinch
Moeilijkheidsgraad
gevorderd
Voeding per 1 slice
Eiwitten
8 g
Calorieën
2178 kJ /
521 kcal
Vetten
27 g
Vezels
0.8 g
Koolhydraten
62 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
The Basic Cookbook
174 recepten
Zwitserland
Zwitserland
Misschien vind je het ook leuk...
Lemon Curd
5 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 Std. 30 Min
Key Lime Pie
4 Std. 40 Min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Lemon Meringue Pie
2 Std. 30 Min
Lemon Curd
1 Std.
Quiche Lorraine
45 Min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Lemon curd
1 Std.
Lemon Drizzle Madeleines
4 Std. 45 Min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 Min
Lemon Tart
4 Std. 30 Min