Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g butter, unsalted, cut in pieces, plus extra for greasing
- 340 g flour
- 1 egg
- 1 pinch salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
of 1 tsp natural vanilla extract
Lemon filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, preferably organic, zest and juice
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 100 g butter, unsalted, cut in pieces
Meringue topping
- 160 g sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch salt
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2178 kJ / 521 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2h 10min
Pear Frangipane
1h 30min
Custard
15min
Bakewell Tart
1h 50 min
Lemon Meringue Pie
2h 30 min
Key Lime Pie
4 Std. 40 Min
Profiteroles
2h 15min
Quiche Lorraine
45min
Lemon Tart
4h 30 min
Peach Pavlova
5h 30min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h