Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 40 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 60 g di burro morbido a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 110 g di farina tipo 00
Crema pasticcera
- 400 g di latte intero
- 4 tuorli d'uovo
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
- 6 g di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda e strizzati
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Salsa di fragole
- 60 g di zucchero
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di fragole a metà
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1474.9 kJ / 352.5 kcal
- Eiwitten
- 6.6 g
- Koolhydraten
- 35.9 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 148.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gelatina di foglie di fragole
1h
Torta soffice all'arancia
2h
Mini bavaresi alle more
4 godz. 30 min
Sponge cake all'arancia
2h
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45min
Fruttone leccese al cioccolato
1h 40min
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3h 30min
Tartellette con crema al limone
4h
Crema diplomatica
30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Cheescake al caco mela
8h
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h