Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germknödel
- 100 g Milch
- 10 g Zucker
- 20 g frische Germ (½ Würfel), zerbröselt
- 1 Ei (Größe M)
- ½ TL Salz
- 30 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Powidl
- 500 g Wasser
Mohn-Zucker
- 40 g Mohnsamen
- 20 g Zucker
Vanillesauce
- 30 - 60 g Zucker, nach Geschmack
- 240 g Milch
-
1
Vanilleschote, Mark ausgekratzt
of 1 Pck. Vanillearoma - 25 g Speisestärke
- 250 g Schlagobers
- 1 EL Rum (optioneel)
- 4 Eidotter
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2695 kJ / 644 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 64 g
- Vetten
- 35 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 235 mg
Alternatieve recepten
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15 godz.
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.
Huhn süß-sauer mit Basmatireis
45min
Osternest aus Germteig
2h
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Spaghetti Carbonara
25 Min
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
30min
Omas Apfelkompott
20 Min
Marzipan Glücksschweinchen
2 Std. 30 Min
Lasagne
1h 45min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Rindsbraten mit Paradeiser-Erdäpfelpüree und Rotweinsauce
14 Std. 30 Min