Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 225 g Milch
- 25 g frische Germ
- 40 g Feinkristallzucker
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g)
of 1 - 2 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht -
Rapsöl
of Kokosöl zum Einfetten - 135 g Butter, weich, in Stücken
- 410 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 Eidotter (Größe L)
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 180 g Powidl
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1202 kJ / 287 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 49 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Topfenschmarrn
50 Min
Germknödel
1h
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Polsterzipfl
2h 10min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 min