Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kuchenteig
-
60
g Haselnüsse, ganz
of 60 g Walnüsse - 80 g Kochschokolade, in Stücken
- 60 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 EL Kakaopulver, ungesüßt
- ½ TL Backpulver
- 150 g Butter, in Stücken, zimmerwarm, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- ¼ TL Salz
- 4 Eier (Größe M), Zimmertemperatur
Glasur und Fertigstellung
- 70 g Wasser
- 90 g Staubzucker
- 120 g Kochschokolade, in Stücken
- 3 EL Marillenmarmelade, fein passiert, evtl. mit etwas Rum glattgerührt
- Mandelstifte, zum Verzieren
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1542 kJ / 369 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 35 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Rumschnitten
50 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min