Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kuchenteig
-
60
g Haselnüsse, ganz
of 60 g Walnüsse - 80 g Kochschokolade, in Stücken
- 60 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 EL Kakaopulver, ungesüßt
- ½ TL Backpulver
- 150 g Butter, in Stücken, zimmerwarm, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- ¼ TL Salz
- 4 Eier (Größe M), Zimmertemperatur
Glasur und Fertigstellung
- 70 g Wasser
- 90 g Staubzucker
- 120 g Kochschokolade, in Stücken
- 3 EL Marillenmarmelade, fein passiert, evtl. mit etwas Rum glattgerührt
- Mandelstifte, zum Verzieren
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1542 kJ / 369 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 35 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nusspotize
2h 20 min
Rumschnitten
50 Min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Polsterzipfl
2h 10min
Punschkrapferl
1h 5min
Eva's Sachertorte
1h 40 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min