Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 - 650 g whole chicken legs (approx. 2 whole legs), cut in pieces (4 cm)
- 50 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 20 g salted fish, toasted (see tips), cut in small pieces
- 20 g cooking oil
- 5 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in slices
- 100 g Chinese sausages (approx.. 2 sausages), casing removed, cut in thin slices
- 450 g water
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sugar
- 350 g parboiled rice, Basmati or Bario, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2272 kJ / 543 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 1262 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Lemon Chicken
25min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Oil-free honey chicken wings
50 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Ginger sesame oil chicken
25min
Chicken Porridge
1h 10min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Shallot Oil
25min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Braised Yee Mee
30 Min