Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 hojas de maíz para tamal, secas
- 400 g de masa de maíz, para tortillas
-
100
g de manteca de cerdo
of 100 g de manteca vegetal - 1600 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 20 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 60 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite
- 100 g de frijoles cocidos, (pueden ser de lata), escurridos
- 15 hojas de epazote
- Voeding
- per 1 pieza
- Calorieën
- 643 kJ / 153 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Agua de Horchata
5 Min
Esquites de feria
25 Min
Rosca de reyes
3 Std.
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de frijol con queso
2h 10min
Adobo al pastor
10 Min
Masa básica para tamales
1 Std. 30 Min
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h