Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme

Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme

4.5 84 beoordelingen
Voorbereiding. 55min
Totaal 1u. 30min
12 Stück

Ingrediënten

Zitronen-Cupcakes
  • Weizenmehl, glatt
    175 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Butter weich, in Stücken (Zimmertemperatur)
    100 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Bio-Zitrone
    1
  • Ei (Größe M) Zimmertemperatur
    1
  • Naturjoghurt (3,6% Fett) Zimmertemperatur
    100 g
  • Salz
    1 Prise
Heidelbeersauce (siehe Tipp)
  • Waldheidelbeeren, gefroren
    125 g
  • Wasser
    10 g
  • Feinkristallzucker
    10 g
  • Maisstärke
    ½ TL
Frischkäse-Buttercreme und Fertigstellung
  • Staubzucker gesiebt
    100 g
  • Butter weich, in Stücken, Zimmertemperatur
    120 g
  • Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
    370 g
  • Vanille, gemahlen
    2 Msp.
  • Heidelbeeren, frisch oder gefroren für die Dekoration

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 Stück

Natrium 192 mg
Eiwitten 6 g
Calorieën 1596 kJ / 381 kcal
Vetten 26 g
Vezels 1.2 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraten 31 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...