Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g amêijoas, conquilhas ou berbigão
- 3 c. chá de sal
- Água q.b. p/ demolhar
- 1000 g peixe variado (cherne, tamboril, raia, pata roxa, safio, sardinha, salmão)
- 450 g cebola cortada em rodelas
- 80 g pimento verde cortado em rodelas finas
- 80 g pimento vermelho cortado em rodelas finas
- 800 g tomate maduro cortado em rodelas
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 700 g batata cortada em rodelas largas
-
2
c. chá de caldo de peixe caseiro
of 2 cubos de caldo de peixe - 100 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 1 pitada de pimenta
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 5 folhas de hortelã - da - ribeira
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 0 kJ / 480 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 19 g
Alternatieve recepten
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Polvo à lagareiro
1u. 30min
Arroz de polvo
1h 15 min
Raia alhada
40 Min
Caldeirada de peixe
45 Min
Arroz de marisco
45 Min
Salada de ovas
40 Min
Carapaus alimados
24h
Choquinhos salteados com batata a murro
1 Std.
Carne de porco à alentejana
2h 30min
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min
Bacalhau à Gomes Sá
1u. 30min