Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g wody
-
200
g żurawiny, świeżej
of 200 g żurawiny, mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 240 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
½ - 1
łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
of ½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika - 400 g białego wina, półwytrawnego
- 750 g cydru jabłkowego
- 200 g soku żurawinowego, niesłodzonego
- 120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 80 - 120 g miodu, płynnego
- 100 g kostek lodu, plus dodatkowa porcja (opcjonalnie) do podania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 702 kJ / 168 kcal
- Eiwitten
- 0 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 0 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 4 mg
Alternatieve recepten
Likier piernikowy
10 Min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5sa 45 dk
Grzaniec migdałowy
15 Min
Grzane białe wino
20min
Szampańskie galaretki
4 Std. 30 Min
Grzane białe wino z żurawinami
30min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20min
Grzaniec z cydru
25min
Herbata po góralsku
20min
Gorący napój z whisky (Hot Toddy)
10 Min
Grzaniec z Aperolem®
25min