Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Milch
- 40 g Butter, in Stückchen
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- Sonnenblumenöl für die Hände
- 80 g Mohn
- 10 - 15 g Rum
-
150
g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken
of 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken - 100 g Dörrzwetschken, entsteint
- 150 g Preiselbeermarmelade
-
½ - 1
TL Lebkuchengewürz
of ½ - 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 15 g Honig
- 400 - 600 g Butterschmalz
- 3 - 5 EL Staubzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 657 kJ / 157 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tiroler Schlutzkrapfen
1 godz.
Gebackene Speckknödel
50min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Erdäpfelwirler
1 godz.
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Älpler Flädle
30 min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1 godz.
Hasenöhrl
1 godz.
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 godz. 20 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min