Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 - 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù
- 200 g di verdure miste (gambi di sedano, carote e cipolle) a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne trita mista (metà manzo, metà maiale)
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato, a piacere
Besciamella
- 1000 g di latte
- 80 g di burro a pezzi + q.b.
- 100 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
Assemblare le lasagne
- 250 g di pasta secca tipo lasagne, circa 12 fogli (10 cm x 20 cm)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3120.8 kJ / 745.4 kcal
- Eiwitten
- 37.1 g
- Koolhydraten
- 39.4 g
- Vetten
- 47.8 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Lasagne alla bolognese
3 Std.
Lasagne classiche
2 Std.
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Pizza Margherita
2 Std.
Pasta al forno classica
1h 30min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Lasagna classica (senza lattosio)
1 Std. 45 Min
Paccheri filanti al gratin
1h 35 min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Girandole di magro
1h 5min