Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
20
g oleju
of 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
of 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g krewetek, surowych, średnich, obranych, świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
of 250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 750.6 kJ / 179.4 kcal
- Eiwitten
- 17.1 g
- Koolhydraten
- 1.6 g
- Vetten
- 11.3 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 0.1 g
- Natrium
- 707.8 mg
Alternatieve recepten
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 min
Rumienienie szparagów
20 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min