Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Lauch, in Stücken
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 100 g Karotten, geschält, in Stücken
- 100 g Sellerie, geschält, in Stücken
- 30 g Öl
- 50 g Speckwürfel
- 400 g Most
- 600 g Wasser
-
4 - 5
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 2 Gewürznelken
- 125 g Schlagobers
- 125 g Milch
- 4 - 8 Scheiben Schwarzbrot, in Würfeln
- 60 - 90 g Butter
- 1 - 2 EL Petersilie gehackt
- Salz, zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1583 kJ / 378 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 11.9 g
- Vezels
- 3.8 g
Alternatieve recepten
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Almkäsesuppe
25min
Käsenockerl "Tricolore"
50 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 Min
Marillennektar
2h
Marilleneis
15 Min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Rehragout mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min