Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
of 250 g de sucre roux - 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La glace
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2034 kJ / 486 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 33 g
- Vezels
- 0 g
Alternatieve recepten
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Yaourt à la vanille
12 godz. 20 min
Glace caramel au beurre salé
12 godz.
Caramel de base
25min
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3 Std.
Glace vanille au caramel salé
14h
Chutney d'oignon rouge
24h
Parfait au caramel
7h
Sauce au caramel
1h 30min
Sauce caramel au whisky
35min