Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauerteig
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 190 g Wasser (35-37°C)
- 210 g Roggenmehl Type 960
Quellstück
- 50 g Roggenkörner
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 160 g Wasser
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 120 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
-
60
g Roggen-Vollkornmehl
of Roggenmehl Type 2500 - 240 g Weizen-Vollkornmehl
- 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Wasser
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 10544 kJ / 2518 kcal
- Eiwitten
- 77 g
- Koolhydraten
- 463 g
- Vetten
- 37 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 73.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Vinschgerl
14h
Dinkelweckerl
23h 40min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min