Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 łyżeczka soli
-
1
szczypta pieprzu białego, mielonego
of 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego - 75 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 100 g wody
-
¼
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
of ¼ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej - 100 g miodu
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1976 kJ / 472 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1h
Kurczak w cieście cytrynowym
20 Min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1h
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1h
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30min
Pilaw z porem i indykiem
30min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min