Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 300 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
- 300 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 5 large eggs
- 3 egg yolks, from large eggs
- 125 g golden caster sugar
- 40 g rice flour
- 40 g cocoa powder (see tip)
Buttercream Icing
- 225 g unsalted butter, diced
- 300 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cocoa powder
- 125 g double cream
- 30 g caramel sauce
Decoration
- black food colouring gel (see tip)
- 80 g fondant icing, white, ready to roll
- water, for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1910 kJ / 456.5 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 33.8 g
- Verzadigd vet
- 20 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 47.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hot Apple Tea
40 dk
Glamorgan Sausages
50min
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1h 5min
Bannock Bread
45 Min
Strawberry, Lime and Mint Cordial
50min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 dk
Dairy-free Stained-glass Orange Biscuits
2hod. 10min
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2 Std.
Steamed Chocolate Cakes
25 dk
Strawberry Cheesecake Shots
15 min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1sa
Fruit Ice Cream
5 dk