Compatibele versies
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 łyżeczki soli
- 24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
- woda, ilość do gotowania makaronu
- 30 g sera parmezan
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1524 kJ / 364 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 35.6 g
- Vetten
- 20.2 g
- Verzadigd vet
- 7.8 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1048.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zielone cannelloni
1h 45min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1h 30min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Lasagne brokułowa z łososiem
1h 30min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 Min
Lasagne z warzywami
1h 25min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1h 25min