Compatibele versies
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 łyżeczki soli
- 24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
- woda, ilość do gotowania makaronu
- 30 g sera parmezan
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1524 kJ / 364 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 35.6 g
- Vetten
- 20.2 g
- Verzadigd vet
- 7.8 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1048.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1h 20min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 Min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2h 5 min
Zielone cannelloni
1 Std. 45 Min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 Std. 30 Min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 Std. 30 Min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 Min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 Min
Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem
2u. 40min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2h 45min
Bolognese z kalafiorem
55 Min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 Std. 45 Min