Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 230 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 110 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 TL Kräuter der Provence, getrocknet
- 1 Ei
- 40 g Wasser, kalt
Füllung und Fertigstellung
- 75 g Schalotten, halbiert
- 10 Salbeiblätter
- 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
- 250 g Crème fraîche
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 975 kJ / 233 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 108 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Quiche Lorraine
50min
Mini-Spargel-Quiches
1h 10min
Quiche mit Schinken und Spinat
1h 20 min
Focaccine
2h
Spargelquiche
1h 15 min
Cheddar-Profiteroles
1h 30min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Bouchées à la Reine
55min
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1h 50 min
Tarte provençale
1h 40min
Zwiebelkuchen
1h 10min
Focaccia mit Kirschtomaten
2 Std. 45 Min