Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bacalhau
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 300 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 1 folha de louro
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado bem escorrido
Puré
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 c. chá de sal
- 350 g leite
- 50 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g natas
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 2190 kJ / 524 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 47 g
- Vetten
- 26 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Arroz de carapau - Kedgeree
1 Std.
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50 Min
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min
Gratinado de peixe com feijão-verde e couve-flor
1 Std. 30 Min
Gratinado de peixe
1h 10 min
Empadão de bacalhau
1h 10 min
Empadão de batata-doce e bacalhau
1 Std. 40 Min
Empadão de bacalhau e batatas a murro
1h 10 min
Bacalhau com grão e broa
45min
Empadão surpresa de bacalhau
1h 5min
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min