Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi

Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi

5.0 2 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 4u. 30min
8 porzioni

Ingrediënten

Crema alla ricotta
  • 50 g di zucchero
  • 300 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Crema
  • 4 tuorli
  • 130 g di zucchero di canna
  • 1 cucchiaino di agar agar
  • 1 fialetta di aroma al Rum
  • 100 g di mirtilli freschi
Coulis ai lamponi
  • 125 g di lamponi freschi
  • 10 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 50 g di zucchero di canna
Terminare la preparazione
  • mirtilli freschi, a piacere
  • pistacchi tritati a piacere

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porzione

Eiwitten 8 g
Calorieën 1711 kJ / 409 kcal
Vetten 25.9 g
Vezels 3.2 g
Koolhydraten 36.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...