Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 60 g d'eau
- 1 pincée de sel
- farine de blé, pour le plan de travail
La garniture
- 80 g de gruyère, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons (2 cm)
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1858 kJ / 445 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 30.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarte au poireau et saumon fumé
1h 10min
Lasagne courgettes, aubergines et tomates
1h 15 min
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h
Gratin de courgette aux lardons
40min
Courgettes farcies
45min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min
Quiche au poireau et au thon
50min
Gratin de courgette
1h 20 min
Tarte croustillante carotte et courgette
1h
Tarte ratatouille
2h 30 min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1h